sobota 4. února 2012

Dobrá zpráva o konzumu

Na co všechno se dá blog využít? Když už jsem se dal na to psaní, říkám si, co bych z toho mohl vytřískat a napadlo mě, že bych mohl zkusit získat nějakou inspiraci od vás. Takže přátelé, příznivci, nepřátelé, kritikové a všichni ostatní...PROSÍM VÁS O POMOC. 

 Připravuju teď přednášku o tom, jaký je vliv konzumního způsobu života na křesťany i nekřesťany a stál bych o to, kdybyste napsali svoje myšlenky, nápady, odkazy na dobré články, knihy, videa...atd....

Zajímá mě především:

  • Jaký má vliv konzum na naší společnost? Jak se to projevuje? Nějaké dobré příklady, historky? Nějaké trapné, srandovní osobní zkušenosti?)
  • Jak se projevuje v osobním životě křesťanů? V čem to vidíte konkrétně?
  • Jak se to projevuje ve vztahu křesťanů k církvi?
  • Jak se to prejevuje v církvi? Jak se církev organizuje? Na co dává důrazy? Co považuje za důležité? 
Tak kdybyste si našli chvíli určitě něco napište...třeba vás budu i citovat...a potom se můžete těšit na to, co jsem dal dohromady. Dokonce tuším, že by z toho mohly být přednášky 2. Chystáme totiž naše 6. výročí Majáku a myslím, že by to mohl být dobrý nápad na téma...tak uvidíme. 

1 komentář:

  1. Má trocha do mlýna;pár odkazů na dokumenty, které mě donutily přemýšlet a zajímat se o to co vpouštím do svého domu a proč.Vliv reklamy na nás, naše děti, naši psychiku, naše zdraví a nad tím král a hybatel toho všeho, ZISK:
    http://www.youtube.com/watch?v=5qZdGY3xGsg
    http://www.youtube.com/watch?v=oHKCb0_2oD0
    http://www.youtube.com/watch?v=eG0QbcpmhoE

    K tomu na okraj kniha „Nežádoucí účinek: Smrt“ o farmaceutickém průmyslu. Ať se ti s Bohem dílo daří:) Míša Suchá

    OdpovědětVymazat